U našoj galaksiji postoji OGROMNA struktura koju su napravili VANZEMALJCI kako bi prikupljali energiju iz jedne ZVEZDE?!

Foto: IPAC/NASA / Wikimedia Commons

Foto: IPAC/NASA / Wikimedia Commons

Neki astronomi su uvereni da u našoj galaksiji postoji ogromna struktura koju su napravili vanzemaljci kako bi prikupljali energiju iz jedne zvezde.

Reč je o zvezdi KIC 8462852 koja se, u najmanju ruku, ponaša čudno. Njena svetlost treperi drugačije od svih drugih zvezda, pa gledano sa Zemlje se čini da oko nje kruži neki gigantski objekat.

Nova, još neobjavljena studija, govori o rezultatima istraživanja u protekle četiri godine i prikazuje neke šokantne podatke: svetlost koju emituje zvezda je tokom istraživanja u nekim periodima opadala za 20 odsto.

“Ono što me je najviše iznenadilo je to koliko je brzo i neravnomerno bilo to umanjenje”, kaže vođa studije Ben Montet sa Caltech instituta.

“Proveli smo mnogo vremena pokušavajući sebe da ubedimo da je reč o nekoj grešci. Na kraju nismo uspeli”.

Čudna zvezda prvi put je primećena u 19. veku, što znači da su naučnici imali mnogo vremena da prate njeno ponašanje.

Istraživač Bredli Šefer sa Univerziteta u Luizijani objavio je studiju u kojoj tvrdi da je svetlost koju zvezda emituje smanjena za čak 19 odsto u poslednjih 100 godina.

Njegove tvrdnje su osporavane, ali sada izgleda da je Šefer bio u pravu, čak i u slučaju da nije potpuno tačno merio promene.

Jedno od objašnjenja ovog fenomena je da se oko zvezde nalazi ogromna struktura namenjena prikupljanju energije.

Osim te hipoteze koja uprkos nedostatku dokaza ne može biti isključena, postoji mogućnost da zvezdu zaklanjaju ostaci neke planete, ali ni za to još nemamo potvrdu.

“Novi rad ukazuje da još nemamo dobre modele za ovaj vid ponašanja kosmičkih tela i ja se s tim slažem”, kaže Džejson Rajt, astronom Pen Stejt univerziteta, koji je prvi uočio mogućnost da je možda reč o vanzemaljskoj strukturi.

(B92, popularmechanics.com)

Share this post: