Užasnućete se: Ovako pacovi ulaze u naše domove i WC šolje! – VIDEO

Ilustracija

Pacovi još od pamtiveka stvaraju probleme ljudima, naročito u siromašnijim sredinama s nižim ili nepostojećim higijenskim standardima.

Prenose razne bolesti, a u to će vas uveriti i naredni video, pravi predatori kada je u pitanju ulazak u stanove i kuće.

Ako ste mislili da je ulazak pacova u kuću kroz kanalizaciju i WC šolju tek mit, video Nacionalne Geografije sigurno će vas razuveriti.

Pacovi imaju nesmetani pristup kanalizaciji, a nakon toga pred njima gotovo više uopšte ne postoje ograničenja. Pomoću super-oštrih kandži mogu da se veru po većini vertikalnih površina, a konstrukcija kostura omogućuje im prolazak i kroz najmanje otvore.

Nakon što uđu u kanalizaciju, pa i u odvod određene kuće, pred pacovima je samo još jedna prepreka – WC šolja. Kao što ćete videti u narednom snimku, ni ona glodarima ne predstavlja baš nikakav problem. Kroz nju prolaze za samo nekoliko sekundi i ulaze u vaš dom.

Tada vam neće pomoći ni puštanje vode jer pacovi su fantastični plivači. Uz to su i jako izdržljivi, u neprestanom kretanju u vodi mogu izdržati čak tri puna dana, a dah mogu zadržati na oko tri minuta.

Pogledajte u narednom video-snimku kako i na koji način se pacovi mogu naći u vašoj WC šolji:

(24sata.hr)

Share this post: