Za ljubitelje svemira: Trejler dokumentarca “U Saturnovim prstenovima” – VIDEO

Autor filma “U Saturnovim prstenovima”, koji brojni ljubitelji svemira i naučne-fantastike očekuju s nestrpljenjem, lansirao je nedavno novi trejler koji nagoveštava da bi čak i legendarni Stenli Kjubrik, da je živ, morao da prizna da su stvarni snimci konačno nadmašili prizore iz njegove Odiseje.

Film, koji se radi već godinama, trebalo bi da bude dovršen do kraja 2013, a u bioskopima bi trebalo da se pojavi početkom 2014.

Napravljen je od preko milion stvarnih fotografija koje su snimile svemirske letelice i teleskopi poput Vojadžera, Apoloa, Habla i Kasnijia.

Film predstavlja fascinantno animirano putovanje svemirom koje podseća na prizore iz najboljih naučno-fantastičnih filmova, međutim, reditelj Stiven van Vuren je pazio da svi snimci budu originalni, bez ulepšavanja Photoshopom, 3D modeliranjem ili kompjuterskom grafikom.

Utisak trodimenzionalnog kretanja temelji se isključivo na posebnoj tehnici korišćenja dvodimenzionalnih fotografija “3-D Pan & Scan”, a kako bi pojačao doživljaj leta, Van Vuren takođe koristi tehniku usporenih prizora “Bullet time”, koja je poznata iz filma Matriks.

Celokupna produkcija filma oslanjala se isključivo na onlajn donacije fanova i ljubitelja svemira.

Trejler je do sada videlo oko 75.000 ljudi. Pogledajte ga i vi kako biste znali šta možete da očekujete od celog filma koji bi, u potpunoj verziji, trebalo da traje 45 minuta.

(Tportal)

Share this post: