Za upoređivanje: Kako prava brza hrana izgleda u odnosu na onu sa reklame

Poređenje

Ako ste bar jednom naručili hamburger u „Mekdonaldsu“, videli ste da nije baš isti kao onaj sa reklame. Jedan bloger je odlučio da uporedi pravu brzu hranu sa njenim slikama koje se projektuju u javnosti, došavši do šokantnih rezultata.

„Budući da sam čitavog života bio razočaran hranom, odlučio sam da je vreme za mali test. Uporedio sam brzu hranu sa onim što nam se servira u reklamama“, objasnio je bloger koji se potpisao kao Dario D.

Čak i kada se fotografiše iz najboljeg ugla, pravi hamburger je mnogo manje privlačan od onog sa slike.

Hamburgere, takose i druge obroke koji se jedu „s nogu“ poređao je odmah uz njihove slike.

Bogati, ukusni takosi puni priloga (levo) i pravi takosi (desno)

Razlike su jasno vidljive već na prvi pogled. Pravi hamburgeri su spljeskani i mnogo manje privlačni od onoga za šta restorani tvrde da će se naći na vašem tanjiru.

Šta biste radije pojeli?

„Takosi su suvi, a hamburgeri iz „Burger Kinga“ su kao kletva koja se stalno vraća. Big mek sa reklame ne bi mogao da stane u kutiju u koju se pakuje pravi Big mek“, zaključio je autor bloga.

Pravi burger izgleda spljeskano i suvo.

On je prilikom svake narudžbine naglasio da želi istu veličinu hamburgera kao sa slike.

Bloger kaže da Big mek sa slike ne bi mogao da stane u kutiju

„Osoblje restorana me je dugo gledalo ćuteći, a onda su rekli da to nije nikakav problem. Kada sam stigao kući, video sam da je hamburger manji nego na slici, ali da ima mnogo više luka“, napisao je Dario D.

On je na kraju zaključio da reklamiranje brze hrane predstavlja „kulturološku katastrofu koja pokazuje od čega je sačinjeno naše društvo“.

(Blic)

Share this post: