ZAISTA JEZIV PRIZOR: Ubrizgao je OTROV MEDUZE direktno u srce i snimio šta se dogodilo! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Besmrtna

Retko ko se ne plaši zmija, i to sa dobrim razlogom. Svakako ne biste voleli da naletite na neku ljutu otrovnicu u divljini i postanete žrtva njenog razarajućeg ugriza.

Isti je slučaj i sa vodenim otrovnim stvorovima, kao što su otrovne ribe i meduze.

I dok svi znamo da je otrovni ujed ne samo bolan već i potencijalno smrtonosan, samo nekolicina nas zna šta se tačno događa kada do ugriza dođe.

[adsenseyu5]

Autori videa objavljenog na Jutjub kanalu „The Nature of Science“ potrudili su se da približe prosečnom gledaocu kako otrov zapravo funkcioniše i šta čini organizmu.

– Otrov može da uništi žive ćelije, može da izazove snažan bol, da deluje vrlo brzo i da izazove zagrušenje krvi i zaustavi rad srca – objašnjava naučnik u videu.

U okviru istraživanja koja sprovodi sa svojim kolegama, on ispituje šta otrov zapravo čini organizmu, ne bi li otkrio načine na koje se protiv njih može boriti.

Svakako najjeziviji eksperiment koji je u ovom videu snimljen jeste onaj u kojem ubrizgava otrov meduze direktno u srce omamljene žabe.

[adsenseyu1]

Možete videti kako njeno srce u roku od samo nekoliko sekunci prestaje da ispumpava krv u organizam, postaje belo i stegnuto, što ujedno znači i momentalnu smrt životinje:

[adsenseyu1]

(Srbija Danas)[adsenseyu2]

Share this post: