Bili su savršen par: Proveli su u braku 72 godine, i umrli istoga dana!

Ljubav

Ljubavna priča bračnog para iz Džordžije, koja je trajala više od sedam decenija, doživela je gorku završnicu dan posle katoličkog Božića kada su oboje umrli u razmaku od samo nekoliko sati.

Robert i Luiz Bejn su obećali da će voleti, negovati i poštovati jedno drugo sve dok ih smrt ne razdvoji, pre tačno 72 godine. Dan nakon Božića, 26. decembra su ispunili ove zavete, zajedno. Na dan Božića, Luiz (90) je otvorila oči, a na bolničkom krevetu pored nje sedeo je njen suprig Robert (92).

Sledećeg jutra, udahnula je poslednji put, a šest sati kasnije umro je i Robert, piše „Atlanta Journal-Constitution„.

„U trenutku kada je mama preminula, tata se uhvatio za grudi. Znao je da je otišla“, rekla je njihova ćerka Šarlot Talent.

I dok manje od polovine brakova u Americi danas prežive 25 godina, Bejnovi su proveli tri puta toliko zajedno i preživeli i rat.

Upoznali su se s početka četrdesetih godina u crkvenom kampu u Teksasu. Robert je došao s drugom damom, međutim kada je pogledao Luiz, „odveo je damu kući, a vratio se mojoj majci“, priča Šarlot. Venčali su se 14. septembra 1942. godine.

Od tada bili su nerazdvojni. On je radio u novinskoj kompaniji u Bastropu dok nije pristupio vojsci tokom Drugog svetskog rata. Dok je radio kao mehaničar, na popravci aviona Luiz je vozila vojni kamionet u Misisipiju.

Već 1954. godine preselili su se u Rim u Džordžiji.

„Bili su savršen par“, rekao je njihov unuk Bob Vilijams. Dopunjavali su se međusobno – Luiz je bila zabavna, dok je Robert bio tih. Sve su radili zajedno – od smejanja do pecanja i proputovanja kroz SAD.

Njihova posvećenost jedno drugom bila je očigledna, čak i pošto su se zajedno preselili u starački dom 2011. godine.

„Uvek su se držali za ruke, videlo se da su zaljubljeni“, rekla je porodična prijateljica An Spel.

On je bio pecaroš, lovac i voleo je baštu, dok je ona bila glavna u kući – pripremala je ribu, povrće, a svako jutro do Božića, on je kao ranoranilac kuvao kafu, a potom je budio.

Ona je bila tajni sastojak cele porodice.

Koliko je Luiz volela Roberta govori rečenica koju je često ponavljala: „On je bio najlepši muškarac, a ja sam mu ukrala srce“.

Robert i Luiz su za sobom ostavili brojnu porodicu – šestoro unučića i desetoro praunučića.

(B92)

Share this post: