Dino RAĐA: Zahvaljujući Dudi IVKOVIĆU, postao sam igrač petorke koja je bila za****na

Intervju

foto: telegraf.rs

Legenda hrvatske košarke Dino Rađa posle 15 godina ponovo je u Atini i biće jedan od gostiju na oproštaj utakmici trofejnog trenera Dušana Ivkovića.

„Imam veliko poštovanje prema Dudi i svemu što nas vezuje, mislim da je red bio da se odazovem pozivu“, rekao je Rađa u razgovoru sa Milošem Šaranovićem.

Legenda hrvatske košarke sarađivao je od svoje 20 godine sa srpskim stručnjakom, a 1988. kao član reprezentacije Jugoslavije na čelu sa Ivkovićem osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

„Ja sam u to doba bio u nekakvom naletu, mlad momak. Godinu dana ranije kod Kreše Ćosića sam igrao nebitne utakmice, da bi 1988. sa Dudom eksplodirao. Sa reprezentacijom sam dobio priliku , odigrao sam jako dobre i bio sam sve bolji bolji. Mnogo toga sam naučio od Dude i tako da mu se mogu zahvaliti, postao sam igrač petorke koja je bila za****na“, kaže Rađa.

Spektakularna utakmica je zakazana za 20. septembar u Atini.

„To je njemu jedan zasluženi oproštaj, mislim da će to sve biti na nivou zabave nego takmičarske utakmice“, istakao je legendarni Hrvat.

(B92.net, Prva.rs)

Share this post: