Evo odgovora na pitanje koje sve nas zanima: Šta jedu mršavi ljudi?

Šta jedu mršavi?

Koliko puta ste se pitali šta jedu osobe s vitkom linijom? Prema nedavno sprovedenoj anketi, na njihovoj top-listi najdražih namirnica su grčki jogurt (na prvom mestu) zatim bademi, avokado, losos, slatki krompir, jaja, borovnice, kao i tamna čokolada, prenosi Cosmopolitan.rs. Evo objašnjenja:

1. Grčki jogurt – prijatelj zdravlja

Bezmasni grčki jogurt prijatelj je vitke linije. Izrazito je hranjiv, ukusan i raznovrstan, jer uz gotovo svako jelo može da se kombinuje. Poznato je da upravo ta namirnica uspešno učestvuje u uklanjanju viška vode iz organizma, dok sadrži duplo više proteina od klasičnog jogurta.

2. Bademi kao savršena grickalica

Bademi drže sigurnu drugu poziciju na spomenutoj top-listi namirnica. Umesto keksića, uz svoju kafu ili čaj radije gricnite šaku badema, jer taj kralj među orašastim plodovima obiluje vitaminom E, zdravim mastima, magnezijumom i drugim mineralima, te ima mnoga lekovita svojstva.

3. Avokado – hranljivi afrodizijak

O energetskoj i nutritivnoj vrednosti avokada svedočili su još pripadnici drevnog plemena Maja, smatrajući ga kraljevskim voćem čudotvornih moći. Avokado reguliše cirkulaciju i probavu, bogat je mineralima i vitaminima, a poznat je i kao moćan afrodizijak.

4. Losos – zdrava doza proteina

Losos je jedan od odličnih dodataka zdravoj hrani, posebno ukoliko želite da povećate unos proteina u svoj organizam. Omega-3 masne kiseline kojima obiluje, povećavaju rad mozga i boljeg pamćenja, a ima čak i svojstva antidepresiva. Obogatite mu ukus odgovarajućim začinima poput tamjana i ruzmarina.

5. Mršavite uz slatki krompir

Slatki krompir (batat) nepravedno je na lošem glasu, zapravo je jako hranjiva namirnica i mnogo je zdraviji te ima manje ugljenih hidrata od običnog krompira. Stoga, ne strahujte od kalorija, jer batat obiluje beta-karotenom, brojnim vitaminima i mineralima i vlaknima koji nam daju osećaj sitosti.

6. Užitak i zdravlje u kockici tamne čokolade

Mnogi ne mogu da zamisle život bez čokolade. Dobro je biti umeren u svemu, pa i u konzumiranju ove poslastice koja je najzdravija u svom crnom izdanju, lišena dodatnih šećera. Kad kažemo – tamna čokolada, onda mislimo na onu čiji sastav čini najmanje 50 odsto kakaa. Crna čokolada sadrži moćne antioksidanse (flavonoide) i mnoge minerala (magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, gvožđe).

7. Jaje nama snagu daje

Dugo su jaja bila na listi neželjenih namirnica jer su ih povezivali sa srčanim bolestima i visokim nivoom holesterola u krvi. No, stručnjaci su nedavno potvrdili istinitost one stare uzrečice „svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje“. Jaja su niskokalorična namirnica bogata proteinima i možete ih napraviti na najmanje dvadesetak načina, pa ko kako voli, nek izvoli!

8. Lekovita borovnica

Osobe vitke linije od bobičastog voća najviše vole – borovnicu koja ima izrazito lekovita svojstva. Te ukusne tamne bobice poboljšavaju vid i rad mozga, a blagotvorno deluju kod oboljenja jetre. Poznato je da sok od borovnice dezinfikuje mokraćni kanal.

(cosmopolitan.rs)

Share this post: