Evo šta treba, a šta ne treba, jesti pre vođenja ljubavi

Zdravlje iz prirode

Hrana utiče na fizičke performanse svake vrste, pa tako i na seks. Spisak namirnica koje ne bi trebalo konzumirati pre seksa, kao i onih koje se preporučuju, česta je tema, ipak spisak varira i stalno se dopunjava.

Nije na odmet ponoviti da pre seksa treba svakako izbegavati gazirane i slatke napitke (reč je o rafinisanom šećeru, naravno, prirodni sokovi su poželjni), brza hrana, slatkiši i prženi krompirići, preporučuje „Elite Daily“.

Ove namirnice zbog visokih nivoa šećera i zasićenih masnih kiselina, kao i zbog kojekakvih konzervansa, smanjuju libido.

Na listi namirnica koje nisu preporučljive za konzumiranje pre seksa je i sladoled. Šećer je i ovde najveći problem, a ako vam se baš jako jede nešto slatko i rashlađeno voće i smrznuti jogurt nisu loša zamena.

Testenina takođe nije najbolji saradnik. Visoki nivoi ugljenih hidrata u određenoj meri su dobri jer daju energiju, ali generalno gledano, bolje ih je zameniti nečim manje kaloričnim. Ipak, manje je zlo od gore navedenih namirnica.

[adsenseyu4]

Keks sa maslacem takođe nisu prijatelji dobrog seksa. Visoki udeo masti i ugljenih hidrata pravi je haos za hormone.

Šta onda jesti? Odgovor ima magazin „Nerve“.

Prvi na spisku su orasi. Ne samo što su veoma zdravi i što imaju savršen odnos nezasićenih masnih kiselina, ugljenih hidrata, minerala i vitamina, nego su i prava energetska bomba i poznati afrodizijak.

Semenke i mahunarke takođe su na ovom spisku a posebno se preporučuju za žene. Sadrže arginin, osnovnu amino-kiselinu koja pojačava seksualnu želju i osećaj zadovoljstva.

„Nerve“ preporučuje i mediteransku kuhinju: jer je (uglavnom) lagana i zdrava, a i ono najvažnije, brojne namirnice koje čine mediteransku kuhinju su afrodizijaci.

(Index.hr)

[adsenseyu1]

Share this post: