Evo zašto su žene 5 sati nedeljno u izuzetno lošem raspoloženju

Zašto uvek zajedno idu u WC?

Nova studija otkrila je da su žene nervozne 10 dana u toku godine, a razlozi su najčešće muž koji ne želi da ih sasluša, slomljeni nokti ili zato što se osećaju debelo.

Drugim rečima, prosečna žena provede 5 sati nedeljno u lošem raspoloženju, iz razloga koji variraju od lošeg vremena do tehnoloških naprava koje ih iznevere kada im najviše trebaju.

Ali, muškarci se ne slažu – oni smatraju da njihova nežnija polovina „besni“ mnogo duže, čak i do 8 sati nedeljno – piše Dejli mejl.

Dve trećine žena složile su se da je njihovo raspoloženje promenljivije u odnosu na muškarce, a neke su čak i priznale da više vremena provedu ljute nego srećne.

„Raspoloženja su barometar vašeg opšteg stanja, a studija je pokazala da su i muškarci i žene skloni lošem raspoloženju s vremena na vreme, ali je najinteresantnije to kako se polovi bore sa tim promenama“ – kaže psihoterapeut Sali Braun.

Žene žude za vremenom koje im treba samo za sebe, a muškarci se oslanjaju na to da će im partnerke pomoći da prevaziđu loše raspoloženje. Takođe, 23 odsto ispitanika priznalo je da njihovo promenljivo raspoloženje negativno utiče na vezu.

Ipak, dame su sklonije ovim promenama, zato što ženski hormoni imaju veliki uticaj na to kako će biti raspoložene, a četvrtina ispitanica reklo je da je uzrok lošeg raspoloženja najčešće njihov partner, odnosno njegovo ponašanje.

Najjači izazivači lošeg raspoloženja kod žena jeste osećaj da ih ne cene, borba da se svi kućni poslovi završe na vreme, ali i previše obaveza.

Međutim, lek postoji. Dobre životne odluke, poput okruživanja pozitivnim ljudima koji vas čine srećnim mogu da funkcionišu kao terapija! Takođe, većina ispitanica je priznala da im je nekoliko sati samoće sasvim dovoljno da povrate snagu i volju, dok je jedna od 5 žena za to zahvalila deci.

Sa druge strane, 22 odsto žena kaže da im posao podiže raspoloženje, jedna od 10 žena leči nervozu čokoladom, a dve petine ispitanica opušta se uz čašu vina. Takođe, nekim ženama pomaže kupovina, dok jedna od 20 žena spas nalazi u spavanju.

Hormoni mogu imati veliki uticaj na život oba pola. Ne bi trebalo podceniti uticaj hormona i na muškarce“ – kaže doktor Hilari Džouns i dodaje da je dve petine muškaraca potvrdilo da su se promene raspoloženja s godinama pogoršale i da je „menopauza“ moguća i za muškarce, jer ostaju bez testosterona.

(Stil)

Share this post: