Evo kako očistiti organizam od pesticida koji su svuda oko nas!

Kako da očistite telo od pesticida

Ako niste znali do sada, obratite pažnju – pesticidi su svuda. Oni su u našoj hrani, u našoj vodi, i u vazduhu.

Oni nalaze put do naših tela na različite načine. Možemo kupiti organsku  hranu, i koristiti filtriranu vodu, ali mi smo i dalje izloženi ovim modernim hemikalijama. Ključ za minimiziranje efekata pesticida dolazi kroz minimiziranje naše izloženosti, ali i kroz detoksikaciju i sprečavanje njihovog uticaja na naše telo.

Dakle, kako možete da izvršite detoksikaciju od izloženosti pesticidima? Evo 7 saveta o tome.

1. Mlečna češljuga (boca)

Ova biljka je član porodice krasuljaka i ima dugu istoriju lečenja. Ona je prvenstveno lek za jetru, a takođe se priča da može da bude odličan način za detoksikaciju od toksičnog hemijskog izlaganja.

2. Sauna ili kupatilo

Znojenje je samo jedan od mnogih sjajnih metoda za detoksikaciju tela. Pomozite ovom prirodnom čišćenju upotrebom kupatila i saune. Još nešto, konzumiranjem niacina, vitamina B3, uz znojenje će se pospešiti proces eliminisanja toksina. Vaša koža će se zacrveneti i možda ćete doživeti izvesnu nelagodnost, ali će nijacin, tokom nekoliko dana i u povećanim dozama, razbiti masne ćelije. Pogodite šta je u ovim ćelijama? Toksini.

Još nešto, probajte kupatilo kao jednostavano sredstvo detoksikacije.

3. Fermentisana hrana

Obezbeđivanjem dobrog zdravlja crevnih bakterija, vaše telo će biti u stanju da se bori protiv okupatora kao što su hemikalije toksičnih pesticida.

4. Povećanje vlakana

Što više vlakana pojedete, metabolizam će biti brži. Izvori prirodnih vlakana (organsko voće i povrće), i ne koristite samo hranu koja je siromašna vlaknima. Vlakna pomažu čišćenju toksina iz vašeg tela.

5. Koren čička

Ovaj prirodni iscelitelj pomaže izbacivanju toksina putem znoja i mokrenja. Koristite ga za čaj ili tinkturu za optimalne rezultate.

6. Sarsaparila

Možete je naći u većini dobro snabdevenih prodavnica zdrave hrane, gde se često prodaju kao čaj. Ovo je dobro-poznati čistač krvi.

7. Vežbe

Vežba nije samo dobra za kontrolu telesne težine. Radeći vežbe podstičete sve svoje telesne sisteme da funkcionišu efikasnije. Povećanjem protoka krvi kroz telo, takođe se pomaže eliminisanju neželjenih toksina.

Čuvati zdravlje je mnogo više nego samo jesti pravu hranu – treba ukloniti otrove sa kojima dolazimo u kontakt tokom dana kad god je to moguće, i pomoći telu da se nosi sa nekim od neizbežnih izlaganja.

Redovna i uporna detoksikacija tela može sprečiti neke od mnogih neželjenih efekata ovih opasnih pesticida koji su toliko rašireni u našem modernom svetu.

(Vestinet.rs)

Share this post: