Krema koja podmlađuje za JEDAN MINUT: Uverite se sami (VIDEO)

Ilustracija

Želja za mladolikim izgledom se širi sve većom brzinom, a istvoremeno raste broj preparata koji sprečavaju starenje ili uklanjanju njegove posledice.

Jedna singapurska kompanija izbacila je na tržište kremu za koju tvrdi da je čudnovata – navodno, briše bore za samo jedan minut. Snimci pokazuju to navodno, ali naš dermatolog tvrdi potpuno suprotno.

Na reklamnim snimcima, proizvođač pokazuje kako nakon 30 sekundi od nanošenja na lice, krema  uklanja bore i čini kožu mekšom, kesice ispod očiju „briše“ za jedan minut. Krema se na osetljivo područje oko očiju nanosi u tankim slojevima, a može da se koristi i za negu celog lica. Njeno dejstvo traje osam sati.

Tajna je, kažu proizvođači, u peptidu argirelinu, koji deluje poput botoksa. Tu tajnu nauka ne podržava:

– Argirelin deluje poput botoksa i suzbija mimične bore, poput bora između obrva i bora na čelu,tako što parališe mimične mišiće. Ali nema efekte na kesice ispod očiju jer one zahtevaju drugačiji tretman- kaže za portal „Žena“ dr Gorana Isailović, dermatolog i alergolog.

Podočnjaci i podbratak, kako kaže doktorka, spadaju u gravitacione bore, koje se ispravljaju zatezanjem kože.

Na Fejsbuku su snimci demonstriranja efekata kreme pregledani oko 250.000 puta u toku prethodnog meseca.

Mnogi su oduševljeni ovim preparatom, ali ima i skepitičnih, onih koji zameraju što se na snimku ne vidi pakovanje kreme i njen sastav.

Proizvođač je poručio da je kremu odobrila Zdravstvena organizacija Singapura, ali i zdravstvene ustanove u onim zemljama u kojima se sredstvo prodaje.

Predstavnici kompanije kažu da krema nema negativna dejstva. Samo se osobama sa osetljivom kožom pre upotrebe preporučuje konsultacija sa dermatologom.

Pakovanje od 30 militara košta pet dolara i 60 centi.

SEME BAMIJE JOŠ BOLJE OD BOTOKSA

Iako argirelin uklanja mimične bore kao botoks, od oba ima veći efekat mioksinol, kojeg ima u semenu bamije, biljci koja se koristi za pripremu Begove čorbe. On mimične mišiće relaksira, ne parališe- dodaje dermatolog.

(Žena)

Share this post: