Lek za sve: Sve blagodeti prirodnog kokosovog ulja!

Povećajte nivo energije, poboljšajte metabolizam, poboljšajte rad tiroidne žlezde, smršavite i lečite refluksnu bolest, borite se protiv bakterija i parazita i poboljšajte stanje vaše kose i kože – sve sa jednim prirodnim lekom. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Pa, nije baš tako!

kokosovo ulje

Važno je da zapamtite da ne možete koristiti neko staro kokosovo ulje. Hladno presovano, devičansko kokosovo ulje sadrži sve one blagodeti prirode koje možete poželeti, a obrađena ulja vam neće dati rezultate koje ste očekivali. Na žalost, kada su vršena istraživanja na kokosovom ulju, jeftina, obrađena ulja su korišćena, pa u ovom široko popularizvanom istraživanju nisu uspeli da prepoznaju sve one dobrobiti prirodnog kokosovog ulja.

Od tada, ipak, istraživanja su pokazala da ovaj neškodljivi produkt prirode ima mnogo svojstava blagotvornih za naše zdravlje.

Kako da koristite kokosovo ulje

Neki ljudi imaju probelema sa uzimanjem kokosovog ulja kašikom. Dodajte ga čaju ili kafi ili napravite uksune smoothie napitke sa bademima, datulama, ananasom, kokosovim uljem i malo vode. Dodajte kokosovo ulje u salate ili ga koristite umesto običnog ulja za kuvanje.

U medicinske svrhe

Devičansko kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, inače sastojak majčinog mleka, koji se u telu pretvara u monolaurin. Ova supstanca ima širok dijapazon antivirusnih i antibakterijskih svojstava. Sadrži, takođe, i trigliceride sa značajanim antigljivičnim svojstvima, bez obzira da li je konzumiran oralno ili putem kože.

[adsenseyu5]

Uzimajte 3 kašike kokosovog ulja (ujutro, u podne i predveče) pre obroka da biste ublažili refluksnu bolest i njene simptome.

Kokosovo ulje se može koristiti i za detoks mućaknjem ulja. Jednostavno mućkajte kokosovo ulje 20-tak minuta i imaćete bolje zube i ukloniti toksine iz tela.

Kašika kokosovog ulja na dan poboljšava zdravlje kože i može se koristiti kao tretman za lečenje akni.

 

Koristite kokosovo ulje za detoks. Ako se pojave mučnina ili proliv, smanjite dozu i pijte više vode, pa posle povećavajte dozu na 3 do 5 kašika dnevno.

 

Oni koji pate od hipotireoze i “iscrpljenosti” nadbubrežne žlezde prijavili su da su osetili olakšanje nakon samo par sedmica korišćenja kokosovog ulja. Ovo neprijatno stanje oduzima energiju i dovodi do slabosti.

 

Hipertireoza – stanje suprotno opisanom može takođe biti uspešno lečeno ekstra devičanskim kokosovim uljem. Oni koji pate od Gravesove bolesti takođe imaju dobrobiti od kokosovog ulja. Nastavite sa standardnom terapijom pod doktorovim nadzorom, pa vremenom vaš lekar bi mogao da povuče lekove koje vam je propisao kada se vaše zdravstveno stanje popravi.

Autor: Mirjana Despot

(Lifepress magazin)

[adsenseyu1]

Share this post: