Odlična zamena za vodu: Tri namirnice koje će savršeno hidrirati vaš organizam

Hidratacija je uvek važna, a leti pogotovo. Zbog pojačanog znojenja telu treba tečnosti češće nadoknađivati. Voda je piće koje najbolje hidrira, ali neke namirnice su bolje od vode jer će pomoći i u održavanju adekvatne ravnoteže elektrolita i omogućiti pravilno funkcionisanje organizma.

Lek za rak kože?

Svaka ćelija u telu se sastoji od vode i svakoj je voda neophodna za pravilno obavljanje svih ćelijskih funkcija. Donosimo vam namirnice koje su pristupačne i koje bi trebalo da postanu vaš neizostavan deo ishrane tokom leta. 

Krastavac 

Sadrži visok procenat vode, ali i vitamina C. 100 grama krastavca sadrži tek 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za vruće letne dane jer osvežava, pruža potrebne hranjlive materije, a omogućiće vam da ne prekoračite preporučeni dnevni unos kalorija. 

Patlidžan 

Patlidžan sadrži upravo ono što vam treba – puno vode i vlakana. Patlidžan je takođe odličan izvor antioksidanata koji će pomoći u smanjenju oštećenja kože tokom izlaganja UV zračenju. 

Tikvice 

Tikvicu čini čak 95% vode i jedna je od najboljih namirnica što se tiče hidriranja. Tikvice takođe sadrže jako malo kalorija, puno dijetalnih vlakana i odličan su izvor folne kiseline, vitamina A i C. 

(Super žena)

Share this post: