Odredite vaš oblik tela i znaćete od čega se gojite

Horoskop

foto: pixabay.com

Za uspostavljanje osnova hrono ishrane najvažnije je, možda niste znali, ustanoviti oblik, odnosno, građu tela i klasifikovati tipove.

Po takvim karakteristikama određuju se takozvane kritične zone i ustanovljava se koje to namirnice prave najveći problem pri gojenju.

Uzroci, uslovno rečeno, deformacije tela mogu biti u proteinima, varivu, šećeru, ali kod određene građe neke su namirnice akcentovane kao glavni uzročnici taloženja masti.

Odvojili smo nekoliko tipova kritične građe i otkrili rešenje ishranom.

Venerin tip

Nekada su ženske obline bile veoma popularne, ali još pre par decenija taj je trend postao aut i smarta se prekomernom kilažom. Dakle, oblinama obdarena žena rešiće problem sa višim unosom mesa. Mleko se treba potpuno izbaciti iz ishrane. Kuvano povrće jesti samo u ograničenim količinama.

Kruška tip

Oblik tela je baš u obliku kruške – uža ramena, manje grudi, ali jači kukovi, zadnjica i butine. Problem se rešava sa unosom masnoća prilikom doručka, unos mesa treba povećati. Neizostavni su voćni obroci.

Dženifer Lopez tip

Približno savršenoj građi, ali zadnjica je prenaglašena i u disbalansu sa građom tela. Prilikom gojenja, kod ovog tipa, masnoća se gomila u predelu zadnjice bokova i delimično butina i formira tvrdokorni celulit. Hleb i testeninu u potpunosti treba izbaciti, čak i namirnice sa niskim procentom masnoće (jogurt, ulje, maslac…)

Obrnuti trougao tip

Naglašena ramena i grudi. Veliki stomak, ali noge normalne građe, pa čak i tanje. Problem se rešava ishranom bogatom povrćem (bez krompira i skoroba), izbaciti testo i doručkovati obavezno.

Peščan sat tip

Ovde je telo u obliku peščanog sata. Dakle naglašene grudi, uži struk, ali naglašena pozadina i jake noge. Zvuči gotovo savršeno, ali kod gojaznosti ovaj tip deluje zdepasto. Rešenje ishranom je unos proteina, sira, ribe, za ručak jesti voće.

(Stvarukusa.rs)

Share this post: