Ova biljka štiti kuću od negativnih uticaja

Zaštita doma

Čuvarkuća – foto: pixabay.com

Ova biljka se vekovima koristi u narodnoj medicini, a mnogi je gaje zbog unikatnog i dekorativnog izgleda.

Osim što ima neverovatna lekovita dejstva, čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od negativnih uticaja, a baš zato je idealan način da od nje napravite najlepše novogodišnje ukrase, piše Lovesensa.

Prema narodnom verovanju čuvarkuća je biljka koja štiti kuću od vatre ili udara groma, pa zato na srpskim kućama često zauzima posebno mesto na krovu. Ova biljka se vekovima koristi u narodnoj medicini, a mnogi je gaje zbog unikatnog i dekorativnog izgleda.

[adsenseyu5]

Koliko god da zvuči neobično, novogodišnje dekoracije od čuvarkuće postale su omiljene na Internetu. Jelka od čuvarkuće se lako pravi od drvene ili metalne osnove u obliku trougla, a zatim se ubacuju čuvarkuće. Osim što je zelena i podseća na pravu jelku, punoća listova čuvarkuće daje joj poseban izgled.

Čuvarkuće su često glavne zvezde u novogodišnjim aranžmanima i lako se kombinuju sa drugim ukrasima. Takođe, venac od sukulenata je idealan ukras za vrata.

Ukras od čuvarkuća najlepši je način da unesete duh prirode i praznične čarolije u dom. Sačuvaćete život još jednoj jelki, a posle praznika čuvarkuću zadržite i negujte.

(Lovesensa.rs)

[adsenseyu2]

Share this post: