Ovako se leči srce i bolesti krvnih sudova bez lekova!

Ovom temom bavi se doktor Stiven Gandri, kardiohirurg koji se u zalasku svoje karijere posvetio ishrani pojedinaca.

Godine 2002. Stiven Gandri odlučio je da se posveti lečenju pacijenata hranom, umesto drugim, savremenim medicinskim sredstvima.

To je donekle neobično, jer je Gandri lekar besprekorne karijere.

On je u prvom delu karijere obavio više od 10.000 operacija na srcu i krvnim sudovima u grudnom košu, a bio je i veoma popularan kao predavač na univerzitetu Loma Linda u Kaliforniji.

Za one koji pomalo prate te okolnosti, Loma Linda je mesto u okolini Los Anđelesa koje je projekat „Plavih zona“ Nacionalne geografije  proglasio jednim od pet mesta u svetu sa značajno dužim trajanjem života od uobičajenog.

Za stanovnike Loma Linde uobičajeno je da dožive 90 godina. Stiven Gandri je i nosilac rekorda za srce presađeno iz svinje u babuna, koje je kucalo 30 dana, kombinacijom vešte hirurške tehnike sa imunološkim tretmanom životinje.

Kada se doktor Gandri susreo sa pacijentom koji je dijetom oporavio krvne sudove, odlučio je da se vrati ishrani.

Naime, dosetio se da je nekoliko godina ranije odbranio doktorsku tezu sa temom humane evolucione biologije u kojoj je izneo sve dijetetske preporuke koje je kasnije čuo od svog talentovanog pacijenta.

Krvni sudovi tog čoveka bili su preporođeni, naslage plaka u njima bile su smanjene za 50% u odnosu na raniji snimak!

„Kada bih danas ponovo susreo takvog pacijenta, ne bih ga operisao, samo bih ga savetovao kako da se hrani!“

Kada bi medicina mogla da ostvari smanjenje naslaga u krvnim sudovima nekim lekom za samo pola procenta, taj lek bi bio svetski hit, kaže Gandri. Krestor, Lipitor i drugi statini i slični lekovi nemaju ni mali deo kapaciteta koji nosi ishrana!

Gandri preporučuje ishranu kuvanom hranom, sa dosta maslinovog ulja. U njegovoj provokativnoj priči o ishrani, postoji mnogo teza koje će provocirati sve pravce u ishrani: i vegetarijance i paleo i keto dijetetičare, kao i ljubitelje sirove ishrane.

On posebno ističe da se biljke brane od napasnika hemijskim sredstvima, jer i one žele da žive i imaju neki oblik svesti, kao i životinje.

Zato se biljke trude da svojim hemikalijama odbiju napasnike, ili da smanje reproduktivnu sposobnost svojih konzumenata. Za to se koriste supstancama koje se zovu „lektini“.

Lektini se pre svega nalaze u semenkama i izazivaju čitav niz simptoma kod čoveka. Primera radi, ricinusovo ulje sadrži u sebi posebno otrovan lektin čija su samo četiri molekula dovoljna da usmrte ljudsko biće.

Pasulj u sebi sadrži lektin zbog kojega je neophodno dobro ga skuvati. Doktor Gandri kaže da je i gluten lektin iz žitarica.

(Mediji)

Share this post: