Ovakve priče vraćaju veru u ljude: Dvojica momaka našli i vratili 115.000 evra!

Novac

U vremenu kada smo svakodnevno svedoci nasilja, nepravde, kriminala, smutnje i laži, malobrojni su primeri koji mogu da ulepšaju život.

Jedan od takvih svetlih primera prepričao je Srđan, preduzetnik iz Sarajeva koji živi u Nemačkoj. On je u glavnom gradu BiH proveo poslednjih nekoliko sedmica sa namerom da pokrene manji biznis, koji bi otvorio nekoliko radnih mesta.

„Kada sam išao da izvršim uplatu, od silnih telefonskih poziva ljudi sa kojima sam se sastajao, pa i pomalo premoren, zaboravio sam torbu sa svim dokumentima i novcem na krovu svog automobila. Kada sam shvatio da nemam torbu pokušavao sam da se setim gde sam je zaboravio i u tom trenutku mi je zazvonio telefon“, priča Srđan.

Pozvao ga je mlađi muškarac koji ga je zamolio da mu potvrdi ime i prezime. Dvojica momaka, Ahmed i Muhamed, našli su Srđanovu torbu na automobilu i u njoj njegovu vizit kartu, lične dokumente i 115.000 evra!

„Kao i većina, a rekao bih kao i svaki čovek, verujem u moralne vrednosti, dobrotu, međusobno poštovanje i nadam se boljem i lepšem svetu za sve nas. Pošteno radim i zarađujem na mestu i u zemlji koja više ceni rad nego što je to slučaj u našoj BiH. Izgubljen i uplašen, krenuo sam da se nađem sa momcima i naišao sam na dvojicu nasmejanih momaka, koji su mi rekli samo jedan komentar nakon mojih beskrajnih zahvaljivanja: ‘Tuđe je tuđe'“, kaže Srđan.

Dodaje kako je insistirao da ih nagradi, na šta oni nisu pristali, ali on je svakako to učinio.

„Učinio sam to najviše iz razloga što je to u ovom vremenu beznađa i krize herojski čin. U najmanjem mi je interesu da ovaj slučaj postane javan, ali bih se osetio kukavicom i nepravednim prema toj dvojici heroja, da ovo ne obznanim“, zaključio je Srđan.

(Kurir)

Share this post: