Ovo je 7 najboljih načina kako kofein pozitivno utiče na lepotu

Recept za napitak

Omiljenim crnim napitkom se možete poslužiti na različite načine kada je reč o nezi kose, kože i čitavog tela, a ovo je 7 najboljih načina kako kofein pozitivno utiče na lepotu.

1. Antioksidanti

Kafa ima snažan antioksidativni efekat. Pomaže u borbi protiv preranog starenja uzrokovanog suncem, toplotom, nečistoćama i sprečava oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima.

2. Zdravlje kose

Zaštitna svojstva kafe možete iskoristiti i za negu kose. Maske sa kafom sprečiće lomljenje i poboljšati njen sjaj.

3. Natečenost

Kada se primenjuje lokalno putem kreme za oči, kofein iz kafe pomaže u ublažavanju otoka oko očiju, tako što ograničava protok krvi u tom području i trenutno smanjuje naduvenost.

4. Piling

Talog od kafe je odličan izbor za uklanjanje odumrlih ćelija. Nežno izmasirajte kožu njime kako biste koži priuštili najbolji, potpuno prirodan piling.

5. Eliminisanje celulita

Budući da je kafa diuretik, kreme i serumi koji sadrže kofein mogu privremeno umanjiti vidljivost celulita, povlačeći tečnost iz masnih ćelija. Dehidracijom masnih ćelija smanjuje se njihova veličina, zbog čega koža izgleda zategnuto i glatko.

6. Smirivanje kože

Antioksidansi iz kafe koji sprečavaju prerano starenje mogu i ublažiti upale, iritaciju i crvenilo kože.

7. Svežina

Baš kao što je u stanju da vas razbudi ujutro, kafa će razbuditi i vašu kožu. Kao sastojak maski, kafa će poboljšati protok krvi i učiniti da vaša koža bude blistava, sjajna i nežna.

(ljepota.ba)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: