Ovo je prirodno rešenje za sve stomačne probleme izazvane virusom

Karvakrol protiv virusa

Američki naučnici su proveli istraživanje koje je pokazalo da spojevi ulja origana mogu biti učinkoviti u uništavanju norovirusa.

Istraživanje je provedeno na mišjem obliku norovirusa. Otkrili su da origano može uništiti proteinski sloj koji okružuje i štiti norovirus.

Spoj koji uništava norovirus se naziva karvakrol. On takođe daje prepoznatljiv miris i ukus ulju origana.

Uništavanjem zaštitnog sloja norovirusa, origano omogućuje drugim antivirusnim spojevima da uđu u virus i da ga unište.

„Istraživanje moramo nastaviti, ali je očigledno da karvakrol na jedinstven način napada viruse“, izjavila je doktorka koja stoji na čelu istraživanja dr. Kelly Bright.

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Applied Microbiology, ističu da rezultati istraživanja nisu dovoljno verodostojni, ali i da planiraju istraživanje nastaviti kako bi došli do konkretnijih rezultata.

Norovirus uzrokuje nastanak gastroenteritisa, a neki od simptoma su mučnina, povraćanje, proliv, groznica i bolni grčevi.

Jako je zarazan i može se prenositi putem kapljica u zraku, korištenjem istog posuđa ili odeće, a bolest obično traje oko nekoliko dana.

Ako imate problema sa ovim ili sličnim virusom, jednostavno uzmite kašičicu suvog origana, stavite ga u šolju i prelijte vrućom vodom.

Ostavite par minuta da odstoji poklopljn a zatim popijte.

(Moje zdravlje)

Share this post: