Pogledajte koji su prirodni lekovi koji mogu ublažiti bolove nastale zbog kamenja u bubrezima

Rešite se bola

Kamenje u bubrezima nastaje kada oni nisu u stanju da obrade toksine na pravi način. Tada dolazi do kristalizacije neprerađenih minerala.Pogledajte koji su prirodni lekovi koji mogu ublažiti bolove nastale zbog kamenja u bubrezima.

Sok od limuna, maslinovo ulje i jabukovo sirće

Ovo je jedan od najefikasnijih lekova za kamenje u bubregu. Kada osetite prve simptome, pomešajte 60 mililitara maslinovog ulja i 60 mililitara limunovog soka. Popijte sve odjednom, a nakon toga popijte i 350 mililitara vode. Sačekajte pola sata. Zatim iscedite sok od pola limuna u 350 mililitara vode i dodajte kašiku jabukovog sirćeta.

Promešajte i popijte napitak. Kombinaciju limunovog soka, jabukovog sirćeta i vode pijte na sat vremena dok se bolovi ne smanje.

Uvin čaj

Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lekova za probleme s bubrezima i bešikom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

Rastavić

Ovo je efikasan lek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šolje čaja od rastavića da ublažite bolove.

Sok od nara

Seme i sok nara su još jedan efikasan lek protiv kamena u bubregu.

Celer

Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta.  Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak

Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mešavine soka od bosiljka i meda.

(Stvarukusa.rs)

Share this post: