Potpuni hit: Masirajte svoje lice kašikama! – VIDEO

Podmladite se

Za izgled svake ženu posle 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno da slabi, a potkožno tkivo postaje izraženije.

Međutim, da sačuvate mladost i lepotu pomoći će vam masaža kašikama, koja je preporučena od strane nemačkog lekara-kozmetologa Rene Koh.

Najbolje od svega jeste što se tretman može izvoditi kod kuće, a rezultati su neverovatni: iz tkiva će se izbaciti višak tečnosti, poboljšaće se cirkulacija krvi, kožu će biti zategnuta i elastična, vidljive bore će se smanjiti, a konturama lica će se vratiti izražajnost. I sve to bez ikakvih troškova!

Za 10-12 dana možete postići neverovatne rezultate, pod uslovom da svakodnevno sprovodite ovu masažu.

Tehnika masaže je veoma jednostavna. Treba uzeti kafene kašičice, čašu hladne vode sa kockama leda i manju činiju sa podgrejanim uljem (maslinovo, nevenovo, laneno, suncokretovo). Nakon toga, sprovedite postupak prema sledećoj šemi:

1. Uklonite šminku sa lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu sa vodom i ledom.

2. Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi i ponovite ovo 5 puta. Tople kašike menjajte za hladne, pa isti postupak ponovite i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

3. Nakon toga, kašike spustiti na kratko u zagrejano ulje i možete započeti masažu lica. Sa blagim pritiskom pomerajte kašike po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

– po čelu od gornjeg dela nosa ka slepoočnicama i liniji rasta kose
– po kapcima kružnim pokretima od unutrašnjeg ugla pa opet do njega
– po obrazima, od nozdrva nosa ka slepoočnicama
– od podbratka ka slepoočnicama
– po vratu, od njegovog početka do podbratka
– svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.

Svaki put kad kašika počinje teško da klizi  po licu, treba je spuštati u ulje, a nakon završene masaže lice treba umiti toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta, ali treba da se povećava postepeno – počnite sa 1-2 minuta i svaki dan povećavajte za 1 minut. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Već posle prvog dana masaže lica osetićete efekat i potpunu relaksaciju, a tokom izvođenja biće vam vrlo prijatno. Možete je upražnjavati kad god želite, vremenski je neograničena, ali se najbolji efekat postiže kroz seriju od po 10 do 12 dana bez prekida.

U videu pogledajte savete ruskog lekara-kozmetikologa Anđelike Šandre za izvođenje masaže lica kašikama za početnike!

(uspesnazena.com)

Share this post: