Pun Mesec koji se očekuje 4. novembra doneće vam žestoke promene

Ilustracija

foto: pixabay.com

Pun Mesec koji se očekuje 4. novembra ume često da ovlada našim raspoloženjem. Pa ako ovih dana osećate pojačanu glavobolju, eto vam krivca.

Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun. Sve postaje snažnije na pun Mesec.

Prema nekim narodnim verovanjima tokom punog Meseca i dan nakon toga treba izbegavati nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače. Veruje se da ako ste bolesni, ne treba da gledate u pun Mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Priča se da se u fazi rastućeg Meseca, brže zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Meseca idealna za zavođenje i seks. Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.

Pun mesec, tzv. uštap, najintenzivnija je mesečeva faza i ima najjači uticaj na naš organizam, ali i na život uopšte. U vreme punog meseca sve poprima drugu dimenziju, naši vidici se šire, osećamo snažnu energiju i navalu hrabrosti.

Pun mesec je idealan period za promene na poslu, donošenje važnih životnih odluka, sprovođenje planova i ideja u delo.

Spremite se: Moćni Mesec u Biku u novembru donosi tri velike promene

KAD SU ŽENE RAZDRAŽLJIVE

U vreme punog meseca pokreću se najvažniji poslovi, sklapaju najdugoročniji ugovori i menjaju najbitnije stvari u životu. Žene su u tom periodu emotivnije i razdražljivije nego inače. Brzo planu, lako se rasplaču, sklone su čak i agresiji. Prisutna je i nervna napetost, kao i slaba otpornost na stres.

GLAVOBOLJA, NESANICA, SRČANE TEGOBE

Ni muškarci nisu imuni na uticaj meseca jer on i te kako utiče na njihove emocije, pa su i oni uznemireni više nego inače. Moguće su srčane tegobe, glavobolja, nesanica, a retko i psihičke krize.

Ipak, osim ovih loših uticaja, pun mesec ima i dobra dejstva. Upravo tada možete planirati začeće jer je lučenje muških i ženskih hormona za vreme punog meseca pojačano.

Tada smo plodniji i više raspoloženi za seks. Mnoge žene zatrudne upravo u vreme punog meseca.

(Telegraf.rs)

Share this post: