Recept: Oslobodite se bolova u leđima na prirodan način

Bol u leđima

Stres, putovanja, vežbe i starenje mogu dovesti do bolova u leđima, zbog kojih se osobe ne mogu potpuno odmoriti, niti mogu normalno obavljati svakodnevne obaveze.

Ali, sa ovim problemima se možete boriti i kod kuće, jer postoji nekoliko prirodnih rešenja.

1. Pomešajte kamfor i kokosovo ulje, prokuvajte smesu i ostavite da ključa pet minuta. Nakon toga je ohladite i čuvajte u flaši. Smesu koristite za masiranje bolnih područja, dva puta pre odlaska na spavanje.

2. U kantu mlake vode dodajte nekoliko kapi eukaliptusovog ulja i okupajte se tom vodom. To će ublažiti bolove u leđima, ali i druge bolove u telu i osloboditi vas stresa.

3. Dok gledate televiziju, stavite termofor sa toplom vodom na donji deo leđa i poduprite ga jastukom. Ubrzo ćete osetiti olakšanje.

4. Masirajte leđa uljem od slačice sat vremena pre spavanja. Naravno, istuširajte se pre odlaska u krevet.

5. U čašu toplog mleka dodajte prstohvat kurkume i nekoliko kapi meda. To će vam uvek pomoći kada imate bolove u leđima i drugim delovima tela, ali i kod kašlja.

6. Dok pripremate čaj, dodajte malo đumbira – olakšaće vam bolove u leđima.

7. Korišćenjem biljnog ulja za masažu leđa možete se brzo rešiti bolova i potpuno oporaviti.

8. Dugačku čarapu napunite pirinčem i zavežite je. Zagrejte je u mikrotalasnoj pećnici 3 do 5 minuta, a potom je stavite na mesto gde osećate bol. Ova metoda čini čuda za bolove u leđima, naročito kada se radi o području donjeg dela.

(Klix)

Share this post: