Recept: Uživajte u fantastičnom domaćem kečapu!

Recept

Uživajte u domaćem kečapu, ukusu koji nas vraća u toplu bakinu kuhinju.

Sastojci

2 kg paradajza

250 g crnog luka

1 kisela jabuka

125 m sirćeta

100 g smeđeg šećera

origano

biber

3 kašike

soli

Priprema

1. Paradajz oprati i kratko blanširati u kipućoj vodi. Prohladiti i skinuti kožicu.

2. Crni luk oljuštiti i iseći na manje komade.

3. Jabuku prepoloviti, očistiti od semenki i iseći na manje komade.

4. Staviti sve sastojke u blender i izmiksati da se dobije pire.

5. Sipati smesu u šerpu i kuvati oko 45 minuta.

6. Staviti začine, sirće i kuvati još 10 minuta.

7. Razliti vreo kečap u flaše ili tegle, poklopiti i pretrpati u ćebe na 24 sata.

(Kuhinjica)

Share this post: