Recepti: Drevni eliksiri mladosti, lepote i dugovočenosti

Ilustracija

Tokom vekova su mnogi alhemičari i iscelitelji tražili eliksire lepote i dugovečnosti, pa su tako nastale i neke lekovite recepture koje su do dan danas ostale očuvane.

Evo nekih od receptura.

1. Istočni eliksir mladosti

Pomešajte 100 ml soka od limuna, 200 grama meda i 50 ml maslinovog ulja i uzimajte svako jutro jednu kašičicu na prazan stomak. Možete da ga i sveže pripremate svako jutro pa tada promešajte 1 kašičicu svežeg soka od limuna, 2 kašičice meda i pola lašičice maslinovog ulja.

Koristeći ovaj eliksir, izgledaćete mlađe, poboljšaćete ten, izbistrićete oči, ojačaćete tonus kože, poboljšaćete probavu i verovatno nikad nećete znati šta je skleroza.

2. Tibetanska pitka voda

Stavite u staklenu teglu kristal, dimni i roze kvarc, ametist, karneol i ahat, prelijte vrelom vodom i ostavite 8-10 sati na suncu. Takva voda podmlađuje, daje vitalnost i služi kao prevencija od raznih bolesti. Pijte svakodnevno 2 – 3 šoljice, koristite lokalno za brisanje lica, losione, omekšavanje kože, elastičnost, izglađivanje bora, kao i za posekotine, modrice i opekotine.

3. Kavkasko piće dugovečnosti

Prelijte 25 grama korena komorača s jednim litrom vrele vode, kuvajte 2 minuta i ostavite da odstoji 10 minuta. Pijte tri šoljice dnevno.

4. Egipatski čaj

U starom Egiptu bio je vrlo popularan čaj od sudanske ruže – hibiskusa. Arheolozi su pronašli njegove ostatke u piramidama, a kao piće ostao je popularan do današnjeg vremena. Hibiskus je bogat antioksidansima koji štite kožu od starenja, tako da redovna konzumacija čaja hibiskusa omogućava duže očuvanje mladosti i lepote.

(Fokus.ba)

Share this post: