Tečno blago: Evo kako se pravilno konzumira med

Ilustracija

Foto: Pixabay.com

Sve civilizacije su dobro poznavale i priznavale čudotvornu moć meda u ishrani i lečenju. Svi pčelinji proizvodi su izuzetno delotvorni, pre svega ako ih primenjujete pravilno, pišu „Večernje novosti“

Ne bi trebalo da ih progutate odmah, već ih postepeno otapajte u ustima ili pijte rastvorene u toploj vodi, čaju, mleku. I obavezno koristite drvenu ili plastičnu kašiku, jer metal neutrališe lekovito dejstvo.

Kod angine pektoris, zapalenja usne duplje i desni uzimajte kašičicu meda na svaka tri časa, najbolje kristalizovanog, idealno je da budete u ležećem položaju i ostavite da se polako otapa u ustima.

Ako koristite i med u saću ili sa voštanim poklopcem, žvaćite ga nekoliko puta u toku dana.

Efikasno je i ispiranje grla ispijanjem propolisa u pola čaše vode, u koji je dodato 15, 20 kapi 20% alkoholnog rastvarača. Možete da žvaćete i čist propolis, kada god se ukaže prilika jer efikasno uništava bakterije i sprečava da prodru u organizam, a štiti i zube.

(B92.net)

Share this post: