Uklonite žuljeve prirodnim lekovima

Kako se rešiti ravnih stopala

Ukoliko je vaša koža stopala osetljiva ili nosite tesnu i neudobnu obuću, pa zbog toga imate probleme sa žuljevima, na pravom ste mestu!

Postoje namirnice koje vam na vrlo jednostavan način mogu pomoći da rešite ovaj problem, a što je najvažnije, lako su dostupne i vrlo efektne!

Aloje vera

Iako u današnje vreme mnogo proizvoda sadrži ekstrakte aloje vere, biljka uprirodnom obliku je ipak najbolji lek. Presecite list aloje vere i sokom namažite žulj. Bol bi trebalo da umine u vrlo kratkom roku.

Kantarion

Ulje gospine trave poznato je po svom protivupalnom dejstvu, a možete ga napraviti kod kuće ili kupiti u apoteci. Kantarion smiruje područje pod upalom i podstiče zarastanje tkiva, pa je vrlo efikasno u otklanjanju žuljeva.

Šimšir

Ako se stanje žuljeva pogoršalo i područje se inficiralo, odličan efekat možete postići pomoću šimšira. Upotreba je vrlo jednostavna: malu količinu šimširovog soka stavite na nažuljano mesto.

Crveni luk

Ne samo što ponosno nosi titulu namirnice koja se ne može izostaviti u jelima i koja daje hrani odličan ukus, luk ima i jaka antibakterijska svojstva. Potrebno je da žuljeve dobro namažete polovinom glavice luka ili da komadić luka stavite na problematično mesto, uvijete zavojem i ostavite da deluje preko noći. Osim žuljeva, crvenim lukom se na isti način može lečiti iubod insekata.

Beli luk

Beli luk poseduje mnoštvo pozitivnih dejstava na zdravlje organizma, a jednako je efikasan i u otklanjanju bradavica i žuljeva. Utrljate čen belog luka na oštećeno područje tri ili četiri puta dnevno, sve dok se koža potpuno ne zaleči.

Vazelin

Vazelin je jedan od najboljih melema za kožu. Ukoliko imate žuljeve, pre spavanja ih namažite vazelinom, koji će vrlo brzo pomoći zaceljivanju kože.

Čuvarkuća

Sok iz listova čuvarkuće sadrži brojna antibakterijska svojstva, pa se zbog toga može koristiti i kod lečenje žuljeva. Najbolje od svega jeste to što melem od čuvarkuće možete napraviti i kod kuće:

Dva ili tri lista čuvarkuće sameljite i stavite na gazu, gazu na posudu, pa ćete dobiti sok ove biljke. Pomešajte dobijenu tečnost sa istom količinombademovog ulja i namažite na nažuljano mesto da deluje nekoliko minuta, zalepite flaster i ponovite postupak tri noći uzastopno.

(Stil)

Share this post: