Usvojite ovih 12 navika i oslobodićete se viška kilograma na duže staze!

Prestanite da se iscrpljujete dijetama koje mogu da vam donesu više štete nego dobra. Umesto toga, poslužite se ovim savetima koji će vas osloboditi viška kilograma na duže staze. 

dijeta-hrana-voce-kolaci

1. Kako otvorite oči, posegnite za vodom. Tri čaše obične vode će podstaknuti razgradnju masti. Ako dodate nekoliko kapljica limunovog soka, pomoći ćete jetri da se oslobodi nagomilanih toksina i ubrzati topljenje masnih naslaga.

2. Sledeći korak – uzmite mali obrok od pola banane ili par komada badema kako biste pokrenuli metabolizam.

3. Doručkujte! Preporučuje se obrok pun proteina i vlakana.

4. Obavezno užinajte – šaku badema ili bilo kog drugog koštunjavog voća. Puno je omega-3 masnih kiselina koje drže sitost, a odlične su za rad mozga i lepotu kože.

5. Bilo da ste na radnom mestu ili kući, uvek imajte kraj sebe flašu obične vode i pijte po gutljaj-dva dok ne ispraznite flašu.

6. Na poslu jedite dva puta: prvi put gricnite neki zdrav zalogaj do maksimalno 150 kalorija, a kasnije pojedite i ručak koji ste pripremili kod kuće.

7. Ručajte na otvorenom ako vam to dozvoljava vreme i radno mesto. Redovno izlaganje suncu smanjuje stres, depresiju i preterivanje u kaloričnoj hrani.

8. Umesto da se kući vratite prevozom, opredelite se za šetnju ili vožnju bicikla.

9. Pripremite večeru u sopstvenoj kuhinji i tako izbegnite zamke ”naručivanja slane hrane” ili konzumiranja slatkiša u restoranu.

10. Uradite nekoliko trbušnjaka i čučnjeva dok čekate da počne vaša omiljena serija.

11. Neka vaš poslednji obrok bude najmanje tri sata pre odlaska na spavanje.

12. Spavajte najmanje osam sati – manjak sna utiče na taloženje kilograma.

(Na dlanu)

Share this post:

  • Pingback: Usvojite ovih 12 navika i oslobodićete se viška kilograma na duže staze! - Balkanija.info()