Uz pomoć ovog kućnog leka rešite se zubobolje za samo 5 minuta!

Lek

Zubobolja ima nezgodnu naviku da nas nenadano i najjače pogodi u nemoguće vreme, obično usred noći ili kada smo kilometrima udaljeni od najbližeg zubara. Ali za mrsku boljku postoji odličan kućni lek koji deluje kao antiseptik i anestetik.

Spas za neprijatan probadajući bol zuba je karanfilić, začin slatkastog ukusa koji ima i brojna lekovita svojstva. Naime, karanfilići sadrže eugenol, moćni anestetik i antiseptik koji zaustavlja bol, a istovremeno čisti usta, pa se od davnina koristio za uklanjanje lošeg zadaha.

Na tri načina možete da se rešite zubobolje uz pomoć karanfilića.

1. Prah karanfilića

Prvo isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lek za zubobolju trebalo bi da pokaže svoju moć.

2. Ceo klaranfilić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvaćite kako biste pustili još njegovih lekovitih ulja.

3. Ulje karanfilića

Ovo je možda i najefikasniji način za korišćenje karanfilića protiv zubobolje.

Potrebno vam je: ulje karanfilića, štapići za uši ili loptice od pamuka, pola kašike maslinovog ulja

Način upotrebe: Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate desni koje, tako očišćene, bolje upijaju ulje. Pomešajte nekoliko kapi ulja karanfilića sa pola kašike maslinovog ulja. Kuglicu vate umočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mesto lagano pritiskajući. Kako biste lakše pristupili bolnom mestu možete da koristite i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na desni.

Imajte na umu da je ovo samo brzi i kratkotrajan način da uklonite bol. Ne odlažite odlazak stomatologu, jedite manje slane i slatke hrane, i redovito čistite zube.

Ali, do tada u hitnim situacijama karanfilić će da odradi prvu pomoć.

(Zadovoljna.hr, Stil)

Share this post: