Uz pomoć ovog malog trika, stari hleb možete jednostavno i brzo osvežiti!

Trik

Mnogi ljudi, pogotovo oni koji su iskusili siromaštvo i glad, ne vole da bacaju hranu, pogotovo ne hleb.

Svi dobro znamo da ukoliko se hleb koji kupimo ujutru ne pojede istog dana, a već sledećeg nije tako ukusan. Uz pomoć ovog malog trika, stari hleb možete jednostavno i brzo osvežiti.

Iako možda na prvi pogled deluje kao suluda ideja, kada je jednom budete probali, bićete oduševljeni.

Najpre uzmite veknu hleba i poprskajte je vodom, ili je stavite kratko pod mlaz vode. Pripazite samo da ne preterate sa količinom vode, da hleb ne postane gnjecav.

Stavite ga u rernu koju ste prethodno zagrejali na 150 stepeni. Za manju veknu biće vam potrebno oko šest do sedam minuta, a za veću oko 12-13 minuta.

Ukoliko želite, hleb možete podgrejati i u mikrotalasnoj pećnici.

Ovaj trik možete praktikovati samo jednom na istoj vekni koju nakon toga morate pojesti istog dana. Takođe, morate obratiti pažnju na buđ, a ukoliko je hleb zaražen, nemojte ga koristiti.

Izbegavajte da konzumirate hleb ako primetite narandžaste, zelenkaste ili crne tačkice.

Buđ ne može izazvati ozbiljnije probleme, ali svakako nije prijatnog ukusa.

(Žena Blic)

Share this post: